Obvestilo o veterinarskih storitvah

datum: 24.03.2020
kategorija: Koronavirus

Foto: Klemen Bone

Veterinarska ambulanta Ajdovščina deluje samo za nujne veterinarske posege, pred obiskom pokličite dežurno telefonsko številko. Vsi nenujni posegi in cepljenja pa so odpovedani oziroma preloženi.

Veterinarska ambulanta Ajdovščina je 24 ur na dan dežurna na telefonski številki: 05 366 23 00. Izvajajo vse potrebne ukrepe za samozaščito, zato sprejemajo stranke le po vnaprej dogovorjenem posvetu po telefonu. Zaradi prenosa koronavirusa je potrebno v ambulante vstopati posamično. Tisti, ki čakajo v vrsti, naj med seboj vzdržujejo razdaljo najmanj 1,5 m, v ambulanti pa naj žival spremlja le ena oseba. Izvajajo le nujne storitve ter nekatera neodložljiva cepljenja (kjer je to potrebno za dokončanje primarnega cepljenja). Cepljenje proti steklini se odloži za čas trajanja epidemije.

V času epidemije se priporoča, da psov na sprehodu ne spuščate s povodcev. Glede na razmere lahko v naravi pričakujemo večje število sprehajalcev. Poleg tega je sedaj  obdobje gonitev, zato psi radi pobegnejo oziroma pride do neželenih srečanj med njimi. Zato lastnike živali posebej pozivamo naj za preprečevanje neželenih zapletov namenijo še več pozornosti varnosti živali in dodatno pazijo na svoje hišne ljubljenčke.