Od danes trgovina z dostavo na dom

datum: 18.03.2020
kategorija: Koronavirus

Trgovina Mlinotest od danes naprej izvaja dostavo trgovskega blaga na dom za vse občane Ajdovščine in Vipave. Nacionalni inštitut pa je objavil nova priporočila glede števila potrošnikov v posameznem poslovnem prostoru – 20m² na stranko.

Od danes naprej lahko občanke in občani Ajdovščine in Vipave naročite trgovsko blago na dom. Dostavo bo izvajala trgovina Mlinotest, naročila sprejemajo vsak dan od 9. do 15. ure prek brezplačne telefonske številke 080 29 22 ali preko e-pošte dostava@mlinotest.si. Cene dostavljenega blaga so enake, kot so v trgovini, kupljeno boste lahko poravnali tudi s kartico.

Če pa že morate sami po nakupih, bodite zelo previdni in se držite vseh priporočil strokovnih služb. Danes je Nacionalni inštitut za javno zdravje objavil nova priporočila o številu potrošnikov, ki so glede na kvadraturo lahko naenkrat prisotni v posameznem poslovnem prostoru. Posamezen poslovni prostor naj tako zagotavlja 20 m² površine na posamezno stranko. Večji prostori sicer imajo možnost izogibanja, zato je na primer v 100 m² velikem prostoru lahko tudi več kot 5 oseb. Priporočajo še, da se okvirna površina ne spusti pod mejo 15 m² na posamezno stranko.

Že od ponedeljka, 16. marca, velja Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. V času epidemije koronavirusa so lahko odprte le živilske in kmetijske prodajalne, lekarne, bencinski servisi, banke, pošte, dostavne službe, trafike in kioski ter druge nujne storitve za zagotavljanje javne varnosti in zdravja.

Ostanite doma. Ostanite zdravi.