POMEMBNE KONTATKNE ŠTEVILKE

datum: 13.03.2020
kategorija: Koronavirus

Občanke in občani imate na voljo telefonske številke, preko katerih dobite potrebne informacije v zvezi s koronavirusom. V Občini Ajdovščina je danes vzpostavljena tudi kontaktna številka za obolele občane in tiste v karanteni, ki potrebujejo materialno pomoč. Občane pozivamo, da se poslužujejo le verodostojnih informacij, podanih s strani strokovnih služb občin in države.

Občanke in občani se z različnimi vprašanji v zvezi s koronavirusom precej obračate na Občino Ajdovščina, kjer seveda nimamo vseh odgovorov.

Če imate kakršnokoli vprašanje v zvezi s koronavirusom, kličite Državni klicni center za informacije o koronavirusu, kjer boste dobili zanesljive informacije vsak dan med 8. in 20. uro – 080 14 04.

Zdravstveni dom Ajdovščina ima vzpostavljeno nujno številko, kamor pokličete, če sumite, da ste okuženi s koronavirusom, številka je aktivna 24 ur na dan - 051 656 831.

Danes pa je začela veljati tudi kontaktna telefonska številka za pomoč občankam in občanom, ki so že oboleli ali so v karanteni in potrebujejo materialno pomoč – prehrano, zdravila in podobno. Številka deluje 24 ur na dan – 041 442 701. 

Sprotno bomo javnost obveščali o številu okuženih v obeh lokalnih skupnostih in ukrepih, kako v dani situaciji ravnati.