Varstvo otrok in obvestilo vsem učencem, dijakom in študentom

datum: 13.03.2020
kategorija: Koronavirus

Osnovne šole in vrtec s ponedeljkom, 16. marca, organizirajo varstvo za učence do vključno 4. razreda, ki imajo oba starša zaposlena v nujnih dejavnostih (zdravstvo, varnost, oskrba, komunala, energetika). Vse učence, dijake in študente pozivamo, da se v izogib širjenja okužbe izogibajo srečanjem z vrstniki ter naj socialne stike vzdržujejo s stiki na daljavo.

Varstvo učencev poteka na matičnih šolah (OŠ Danila Lokarja, OŠ Šturje, OŠ Col, OŠ Otlica, OŠ Dobravlje, OŠ Vipava), podružnice so zaprte. Za prevoz otrok poskrbite sami, saj so prevozi otrok odpovedani. Učitelji bodo varstvo otrok izvajali po navodilih Zdravstvenega doma Ajdovščina.

Otroški vrtec Ajdovščina organizira varstvo otrok v večji enoti vrtca Ribnik II v Ajdovščini za vse otroke z območja obeh občin. Ostale enote vrtca so zaprte. Vzgojitelji bodo varstvo otrok izvajali po navodilih Zdravstvenega doma Ajdovščina.

Pomembno obvestilo za učence, dijake in študente

  • Vse učence, dijake in študente pozivamo, da se v izogib širjenja okužbe izogibajo srečanjem z vrstniki ter naj socialne stike vzdržujejo s stiki na daljavo. 
  • Spremljajte navodila šol in fakultet, na katere ste vpisani. Te bodo izvajale tudi oblike učenja na daljavo, ki štejejo za opravljanje šolskih / študijskih obveznosti.
  • Izogibajte se srečanjem z vrstniki in prijatelji. Ne družite se v zaprtih prostorih. Za stike s prijatelji in sošolci uporabite oblike stikov na daljavo (socialna omrežja).
  • Odpovejte vse oblike srečanj (rojstnodnevne zabave, ipd.).