Odpovedi dogodkov se vrstijo

datum: 10.03.2020
kategorija: Koronavirus

10. marca je pričela veljati odredba Ministrstva za zdravje, ki prepoveduje zbiranje v javnih prostorih za več kot 100 oseb. Odpovedi prireditev se vrstijo. Začasno iz previdnostnih razlogov počivajo tudi avtomobili projekt Sopotnika. V nadaljevanju objavljamo aktualne informacije o odpovedih in zaprtjih, ki jih bomo sproti osveževali.

12. marec 2020: Poveljnik občinskega štaba CZ je izdal dva sklepa, s katerima zapira vse javne prostore in javne ustanove ter odreja prekinitev vseh dejavnosti, dogodkov in rednega dela društev in drugih organizacij na območju občine Ajdovščina - kliknite za več informacij. 

Pri Sopotniku so se odločili, da brezplačne prevoze starostnikov zaradi varnostnih razlogov prekinjajo do konca tega tedna, predvsem želijo s tem zaščititi uporabnike, ki predstavljajo najbolj rizično skupino uporabnikov. Kliknite za več informacij. 

Do nadaljnjega so odpovedani vsi dogodki v MKC Hiša mladih v Ajdovščini. 

Centri Karitas na Severnemprimorskem, kjer se deli materialna pomoč družinam in posameznikom v stiski, do konca marca zapirajo svoja vrata. V nujnih primerih lahko prosilci pokličejo na 040 565 533. Odpovedani ali prestavljeni so tudi mnogi dogodki. 

Plesni center ADC zaradi varovanja zdravja svojih plesalk in plesalcev do nadaljnjega zapira vrata

KUD Neznani junak do nadaljnjega odpoveduje vse koncerte v Klubu Baza.  

Odpovedana je redna mesečna kmečka tržnica, ki bi morala potekati v soboto, 14. marca, na Trgu prve slovenske vlade. 

Iz Hotela Gold Club sporočajo, da z današnjim dnem (12. marec) do nadaljnjega zapirajo igralni salon Castra, zaradi zaščite zaposlenih in lokalne skupnosti. 

Iz Kluba Štala v Lokavcu obveščajo o odpovedi koncerta Dua Otonn, napovedan za 15. 3..  

Lavričeva knjižnica obvešča, da ura pravljic v osrednji knjižnici v Ajdovščini danes, v sredo, 11. marca s pričetkom ob 18.00 uri odpade. Do preklica odpoveduje tudi vse ostale v marcu napovedane ure pravljic v Ajdovščini in v Vipavi. Do 3. aprila so odpovedana tudi srečanja članov Delavnice kreativnega pisanja, ki potekajo v knjižnici v Ajdovščini. Knjižnica naproša uporabnike, da sledijo informacijam na njeni spletni strani. 

Rdeči križ Ajdovščina na jesen prestavlja tradicionalno srečanje občank in občanov, starejših od 80 let, ki bi običajno poteka prvo soboto v aprilu v prostorih Srednje šole Veno Pilon. 

Odpovedano je uradno odprtje razstave 'Bojan Kovačič in grafična šola v Narodni galeriji 2004 - 2018', v petek, 13. marca v Pilonovi galeriji. Razstava bo od tega datuma naprej na ogled za posamezne obiskovalce.  

Za četrtek zvečer, 12. marca, napovedana predstavitev starih lokalnih vinskih sort s pokušino, ki bi morala potekati v Vertovčevi spominski sobi v Šmarjah, je prestavljena na kasnejši termin – Društvo Matija Vertovec bo o novem datumu pravočasno obveščalo.

Prav tako je odpovedan postni večer, ki bi moral v četrtek zvečer potekati v Dvorani srednje šole Veno Pilon Ajdovščina.  

Monokomedija Kriza srednjih let, ki bi morala gostovati v Dvorani prve slovenske vlade v soboto, 14. marca, je prestavljena na 16. maj.

V soboto bo na ajdovskih Policah rokometni derbi med ŽRK Mlinotest in Krimom Mercator potekal za zaprtimi vrati, brez gledalcev. Bo pa organiziran neposredni prenos tekme na naslednji povezavi - kliknite.  

Prav tako sta odpovedani filmski predstavi, napovedani v Dvorani prve slovenske vlade v nedeljo, 15. marca, ter do nadaljnjega tudi vse filmske projekcije v okviru Moj kino.

Lutkovna predstava Pestrna, napovedana za nedeljo v Dvorani Edmunda Čibeja v Lokavcu, je prestavljena v junij.

V nedeljo bi moral potekati tudi kolesarski maraton MTB Vipavska dolina, ki je prestavljen na 25. oktober.

V MKC Hiša mladih odpovedujejo stand-up 20. marca, prav tako se festival Klementina, ki bi moral potekati konec marca in v začetku aprila, prenaša v okvir festivala Hiše mladih v novembru. Izvedeni bodo le nekateri manjši dogodki v okviru Klementine. 

 

Organizatorji nam informacije o odpovedanih ali prestavljenih dogodkih za objavo na občinski spletni strani lahko sporočate na sanda.hain@ajdovscina.si.