Priznanji ajdovskima pripadnikoma civilne zaščite

datum: 09.03.2020
kategorija: Novice

V minulem tednu so potekale državna in regijske prireditve ob mednarodnem dnevu civilne zaščite, na katerih so bila najzaslužnejšim pripadnikom podeljena priznanja. Prejela sta ju tudi domača pripadnika – poklicni gasilec Dušan Batista je na državni slovesnosti prejel srebrni znak civilne zaščite, Jošt Černigoj pa na regijski prireditvi bronastega.

Državna slovesnost ob dnevu civilne zaščite je potekala v ponedeljek, 2. marca, tradicionalno na Brdu pri Kranju. Slavnostni govornik Janez Lenarčič, evropski komisar za humanitarno pomoč in krizno upravljanje, je med drugim izpostavil dolgo in bogato tradicijo na področju civilne zaščite. Na slovesnosti je bilo podeljenih več najvišjih priznanj, med drugim je na Brdu pri Kranju srebrni znak civilne zaščite prejel tudi Dušan Batista, letos upokojeni poklicni gasilec, dolgoletni član brigade Gasilsko reševalnega centra Ajdovščina.  

Jošt Černigoj v družbi župana na eni od prireditev Igrajmo se za varnost, ki jih je organiziral. Severnoprimorska regijska slovesnost ob dnevu civilne zaščite pa je potekala v petek, 6. marca, v Bovcu. Po pozdravu bovškega župana Valterja Mlekuža je spregovorila še slavnostna govornica Olga Andrejek, vodja Sektorja za izobraževanje in usposabljanje na URSZR. Osrednje dejanje regijske slovesnosti ob dnevu civilne zaščite je bila podelitev priznanj. Ponosni smo, da je bronasti znak civilne zaščite prejel sodelavec občinske uprave Občine Ajdovščina Jošt Černigoj. Jošt je do pred kratkim odlično opravljal delo svetovalca za zaščito in reševanje. V upravi Občine 
Jošt Černigoj - prvi dan v novi službi, februar 2012 Ajdovščina se je zaposlil februarja leta 2012 in svoj prvi službeni dan začel na terenu, pihala je namreč orkanska burja.

Prav na mednarodni dan civilne zaščite pa je v Ajdovščini potekal tudi tradicionalni županov sprejem pripadnic in pripadnikov v sistemu zaščite in reševanja v naši občini ter Gasilski zvezi Ajdovščina ob 10. obletnici izročil jubilejno priznanje.

Čestitke vsem nagrajencem ter hvala za prizadevnost in pripravljenost pomagati vsem pripadnicam in pripadnikom sil v sistemu zaščite in reševanja.