Priznanja športnikom za dosežke v letu 2019

datum: 01.03.2020
kategorija: Novice

Srebrna priznanja

V Dvorani prve slovenske vlade se je odvila prireditev, na kateri je Športna zveza Ajdovščina podelila priznanja za izjemne rezultate, ki so jih dosegle športnice in športniki ter ekipe iz ajdovske občine v lanskem letu. Najvišje priznanje je prejel Adrijan Fegic – legenda ajdovskega nogometa.

Prejemnika zlatih priznanj.Tudi leto 2019 je prineslo bogato bero izjemnih športnih rezultatov in dosežkov na Ajdovskem. Tako je Športna zveza Ajdovščina na tradicionalni prireditvi za dosežke v preteklem letu podelila 39 bronastih priznanj, srebrnih priznaj je bilo 32. Prejeli so jih udeleženci iz zelo različnih panog – od rokometa, kolesarstva, plavanja, atletike, gimnastike, smučanja, triatlona, balinanja, avtomobilizma, modelarstva lokostrelstva, orientacije, radioamaterstva, plesa … Zlati priznanji sta prejela: Maja Svetik, kapetanka ŽRK Mlinotest in članica slovenske rokometne reprezentance, ter Tine Lavrenčič, svetovni prvak v dolgem triatlonu.

Adrijan FegicNabor športnih panog je v občini zelo raznolik, kar je v svojem nagovoru izpostavil tudi župan Tadej Beočanin: »Vse več je individualnih športov, skoraj da ni športne panoge, s katero se mladi ne bi ukvarjali, kar trdno podpiramo tako s sofinanciranjem društev kot tudi skrbjo za infrastrukturo.« Župan je skupaj s predsednikom Športne zveze Ajdovščina Milošem Popovičem podelil najvišje priznanje za življenjsko delo, ki se podeli  za izjemne dosežke na področju športa in neumorno več desetletno delo v korist športa. Prejel ga je Adrijan Fegic, legenda primorskega, slovenskega in jugoslovanskega nogometa. »Kariero je začel v Primorju, zvezdne trenutke doživljal v dresu Rijeke, kjer se je iz domala neznanega mladeniča iz Ajdovščine razvil v nogometaša, ki je trkal na vrata državne reprezentance, po zaslugi nastopov v evropskih pokalih pa je postal znan tudi zunaj meja naše takratne države,« so zapisali v obrazložitvi.