Pester torek v Ajdovščini

datum: 25.02.2020
kategorija: Novice

Poleg pustnega rajanja, ki ga na pustni torek že tradicionalno prireja Mladinski center Hiša mladih na Policah, se bosta danes v Ajdovščini odvila še dva pomembna dogodka. Časnik Finance prireja forum o Vipavski dolini, že v dopoldanskem času pa bo v sejni sobi občine Ajdovščina seja Sveta regije.

Svet Severne Primorske (Goriške) razvojne regije prireja že 105. redno sejo Sveta regije, ki jo tokrat gosti Ajdovščina. Poleg splošnih zadev bodo udeleženci razpravljali tudi o problematiki zdravstva v regiji – med drugim bo govora o šempetrski bolnišnici, centrih za duševno zdravje in o pomanjkanju zdravnikov na primarni ravni. Seznanili se bodo s pripravo skupnega projekta Državne kolesarske povezave in regijskim programom Zavetišča za brezdomce.

O poslovni prihodnosti regije, lokalni uspešnosti podjetnikov in priložnostih za nadaljnji razvoj, pa bo govora na popoldanskem forumu Vipavska dolina. Uvodoma se bodo na okrogli mizi soočili ajdovski župan Tadej Beočanin in vipavski župan Goran Kodelja ter direktor Območno obrtno-podjetniške zbornice Marko Rondič. O tem, kje na slovenskem turističnem zemljevidu je Vipavska dolina, bo spregovorila državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Eva Štravs Podlogar. Tri zanimive, uspešne in navdihujoče lokalne podjetniške zgodbe bodo predstavili Matjaž Zgonik (Winestronaut), Regina Podberšič (Api Regina) in Andrej Peršolja ter Marko Fornazarič (Creative Solutions). Na primeru živilskih podjetij, kot sta Mlinotest in Incom, bo predstavljeno, kako iz Vipavske doline prodreti v svet.