Poziv za najbolj inovativne ideje – Snovalec 2020

datum: 23.02.2020
kategorija: Novice

Slovenska turistična organizacija je objavila poziv za naziv Snovalec 2020, s katerim pomaga pri uresničevanju novih inovativnih projektov – invencij v turizmu. Za najboljše ideje je na voljo 30.000 evrov. Lani je priznanje Snovalec prejelo podjetje Theodosius d. o. o. za turistični produkt Sanje & aromaterapija & gozdna kopel v osrčju divjega gozda v Vipavski dolini.

 

STO bo denarna sredstva, ki so na voljo za poziv Snovalec, predvidoma razdelila med tri finaliste. Gre za nepovratna sredstva, ki pa jih finalist prejme šele po popolni uresničitvi invencije oz. ene njenih ključnih razvojnih faz, v skladu z določili pogodbe.  Prijave bo ocenila 7-članska strokovna komisija in najboljše avtorje povabila na predstavitev idej v živo.

Rok za prijavo je 28. februar 2019. V primeru dodatnih vprašanj ali težav pri oddaji prijav pišite na inovativnost@slovenia.info. Rok za uresničitev nagrajenih idej je 1. 12. 2020.  Poziv Snovalec 2020 in povezavo na prijavnico najdete tu.

Lani so nagrado prejeli trije projekti, ki so uresničili svojo idejo, med njimi tudi projekt Sanje & aromaterapija & gozdna kopel v osrčju divjega gozda v Vipavski dolini . Med finalisti sta bila še projekta: Pot med krošnjami Pohorje na Rogli in Ogled ljubljanske tržnice z zajtrkom.

Vsi snovalci in uresničevalci zamisli, vljudno vabljeni k prijavi!

TIC Ajdovščina