Šolarji na počitnicah

datum: 17.02.2020
kategorija: Novice

Zbudili smo se v precej mirno jutro, brez običajnega živžava šolarjev, saj so na počitnicah. Letošnjim bi sicer težko rekli zimske, saj je vreme prav pomladno, sneg pa le na smučiščih, pa še ta so bolj ali manj umetno zasnežena. Kljub temu so počitnice lahko nadvse zabavne, tudi doma.

mišek venč.jpgUstvarjalni boste na svoj račun prišli v Pilonovi galeriji, ki vabi na zimske počitniške delavnice z miškom Venčem z nadvse zanimivimi vsebinami – poigrali se boste s teatrom senčnih lutk, po navdihu fotografij živali Edija Šelhausa boste izdelali knjižico s slikami, izvedeli kaj pomeni monotipija in se jo naučili izdelati ter izdelali svoje najljubše omizje po zgledu znamenite Pilonove slike Ajdovska meščana / Kvartopirca. Delavnice v Pilonovi galeriji bodo potekale od jutri do petka, z začetkom ob 10. uri.  

Že danes pa so se pričele ustvarjalne delavnice Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina, potekajo v prostorih MKC Hiša mladih v Palah, vsak dan med 10. in 12. uro, vodijo jih mentorji prostovoljci. Jutri, 18. februarja, bo ustvarjalna delavnica potekala tudi v prostorih Krajevne skupnosti Skrilje (šola v Skriljah). MDPM Ajdovščina bo počitnikarje odpeljal tudi na izlet v Ljubljano, na plavanje in ogled filma. V okviru MDPM pa ves teden potekajo tudi humanitarne počitnice za otroke z manj priložnostmi v Piranu.

Dve zanimivi delavnici pa prirejajo tudi na Ljudski univerzi Ajdovščina. V okviru projekta Večgeneracijski center Goriške bosta jutri in v petek potekali delavnici z naslovom Pripelji svoj par, namenjeni otrokom, staršem in starim staršem. Na prvi delavnici boste izdelali igro »tri v vrsto«, na drugi pa pekli muffine. Obvezne prijave sprejemajo na tej povezavi ali pa preko telefona 041 437 785.