Gripa na pohodu

datum: 10.02.2020
kategorija: Novice

Tudi v Zdravstvenem domu Ajdovščina v zadnjih dveh tednih opažajo porast gripe med splošno populacijo. Na spletni strani so zato objavili prispevek, v katerem najdemo vse, kar moramo vedeti o gripi.

Da je gripa na pohodu pričajo tudi napol prazni oddelki v vrtcih in šolah ter več bolniških odsotnosti z dela. V Zdravstvenem domu Ajdovščina beležijo povečan obisk, vendar pa poudarjajo, da je to povsem v okviru pričakovanj v tem obdobju leta. Gripa je akutna virusna bolezen dihal, ki se zelo hitro širi. Pojavlja se predvsem v zimskih mesecih, huje prizadene starejše ljudi, osebe s kroničnimi srčnimi, pljučnimi in presnovnimi boleznimi ter majhne otroke in nosečnice.

 

Iz Zdravstvenega doma sporočajo, da v primeru znakov, podobnih gripi, obiščite zdravnika v primeru težkega dihanja, hudega kašlja, bolečine v prsnem košu ter izčrpanosti. Na spletni strani pa so objavili zapis, ki podrobno pojasnjuje za kakšno bolezen gre, kako se prenaša, kako jo prepoznamo, pa tudi kako se ji izogniti ter kako ukrepati, če nas ulovi.

Kliknite: Kaj moramo vedeti o gripi