Županova čestitka ob kulturnem prazniku

datum: 08.02.2020
kategorija: Novice

Spoštovane občanke, spoštovani občani, iskrene čestitke ob slovenskem kulturnem prazniku. Praznujmo ga prešerno in z mislijo, da nam je prav kultura v vseh pomenih njene besede tlakovala temelje, da smo kot narod stali in obstali.

Mesec kulture z osrednjim dogodkom –  Prešernovim dnevom je čas, ki nam vedno znova približa kulturno ustvarjalnost, krepi kulturni dialog in obogati kulturno dogajanje v naši občini. Ajdovska kultura se ponaša z razgibanim kulturnim življenjem in živahnim umetniškim ustvarjanjem ter s široko razvejano mrežo kulturnih ustvarjalcev, organizacij in kulturnih društev. Dvorana prve slovenske vlade skoraj vsak dan ponuja drugačno doživetje, otvoritev novih prostorov Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina pa je v skupnost vnesla nov zagon za razvijanje številnih glasbenih talentov. Aktivna so tudi številna kulturna društva na podeželju, ki bogato kulturno dediščino naših prednikov predano prenašajo na mlajše rodove.

S podpiranjem kulturnikov tako z razpisi kot drugimi ukrepi, ki pripomorejo k razvoju kulturnih dejavnosti, krepimo zavest o pomenu in brezčasni vrednosti kulture. Kulture namreč ne dojemamo zgolj skozi poezijo, besedo, sliko, temveč kot vrednoto, ki s svojo sporočilnostjo spreminja našo družbeno resničnost. Kulturni ustvarjalci pa so dragocen posrednik, skozi katerega se krepita kulturni dialog in spoštljiv odnos do stvarnosti.

Drage občanke, dragi občani, izkoristite proste trenutke za obisk katerega izmed raznolikih kulturnih obeleževanj.

Tadej Beočanin, župan