Za nami je Teden pisanja z roko

datum: 26.01.2020
kategorija: Novice

V sklopu Tedna pisanja z roko so nas obiskali PUM-ovci in učenci iz OŠ Danila Lokarja, ki so nam v znak pomembnosti pisanja sporočil na roko podarili družinsko knjigo, polno sporočil, napisanih na roko. Letošnja osrednja tema Tedna pisanja z roko, ki poteka pod okriljem Ljudske univerze Ajdovščina, je: »V naši družini radi pišemo z roko«.

pisanje z rokoLjudska univerza Ajdovščina sodeluje v Tednu pisanja z roko, v katerem je sodelujoče povabila s posebnim natečajem, preko katerega so sporočila zapisovali v t. i. »družinsko knjigo«. S tem so želeli opomniti, da lahko  pojem družine razumemo tudi kot družino širše skupnosti in da so z roko napisana sporočila tista veščina, ki nas resnično povezuje skupaj kot pravo družino. Pisanje z roko je namreč pomembna spretnost, ki privede do številnih prednosti. Naši možgani bolje delujejo pri pisanju z roko kot pri pisanju z računalnikom. Informacija, ki jo napišemo z roko, se v spominu zadrži dlje časa. Pri pisanju z roko se nam utrne več idej, ohranjamo pa tudi dolgotrajnejšo pozornost.

teden pisanjaDružinsko knjigo je v imenu Občine Ajdovščina prevzela direktorica občinske uprava Mojca Remškar Planinc, prejele pa so jo tudi druge inštitucije v občinah Ajdovščina in Vipava - od gasilcev, policistov, pa vse do starejših občanov. V njej je več kot 650 sporočil, napisanih na roko, in vsako posebej ima svojo simbolno vrednost.  Pobudnik akcije je društvo »Radi pišemo z roko«, ob podpori Ministrstva za kulturo, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Javne agencije za knjigo.