Druga delavnica Grevislin

datum: 20.01.2020
kategorija: Novice

Občina Ajdovščina je skupaj s podjetjem Efos informacijske rešitve d. o. o. v ponedeljek, 13. januarja 2020, v sejni sobi Občine Ajdovščina izvedla drugo delavnico na temo orodij za agrotehnično upravljanje za spodbujanje trajnostnega kmetijstva.

grevislinNa delavnici se je nosilcem kmetijskega gospodarstva najprej predstavilo vsebine strateškega projekta Grevislin, ki se izvaja v okviru Programa Sodelovanja Interreg V-A Italija Slovenija 2014–2020, iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev. Govorili smo o orodjih, ki omogočajo prepoznavanje razširjenosti rastlinskih bolezni ter koristnih in škodljivih žuželk. Nadaljevali smo s praktičnimi aktivnostmi, vezanimi na konkretno namestitev orodij na kmetijskih gospodarstvih.

Načrtujemo, da bo vzpostavljena mreža orodij na območju Vipavske doline omogočala varovanje našega okolja na višjem nivoju ter boljšo preventivo pred pojavom škodljivih žuželk in spor.

Oddelek za gospodarstvo in razvojne zadeve

Projekt GREVISLIN je sofinanciran v okviru Programa Sodelovanja Interreg V-A Italija Slovenija 2014-2020, iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.