Prostovoljci na plano

datum: 13.01.2020
kategorija: Novice

Z jutrišnjim dnem se prvič podaja na pot novo pridobljeno vozilo za prevoze starostnikov, ki ga je pred novim letom za storitve Zavoda Sopotnik doniralo podjetje Avtocenter crono d. o .o . Z dvema voziloma bodo tako prostovoljci lahko opravili več prevozov, povpraševanje pa je vse večje. Zato medse vabijo vse, ki želijo z lepo gesto starostnikom olajšati njihove vsakodnevne skrbi.

prostovoljciProstovoljci Zavoda Sopotnik so vozniki, pa tudi spremljevalci – svojega potnika po potrebi pospremijo po opravkih, uredijo formalnosti, z njim počakajo, jih kratkočasijo … Občina Ajdovščina je s prevozi začela z letom 2018 in za brezplačne prevoze za upokojence namenila e-golf. Nedavno se je vozni park za brezplačne prevoze povečal še za eno vozilo – Citroen C3 Aircross, ki bo omogočalo večje pokrivanje potreb starejših občanov po mobilnosti, s tem pa jim bomo nudili tudi večjo samostojnost in kakovost življenja.

S Sopotniki se je mogoče peljati na relacijah do Šempetra, do Nove Gorice in do Vipave. Brezplačne prevoze lahko koristijo upokojeni občani Ajdovščine. Največ povpraševanja je po prevozih do bolnišnice in zdravstvenega doma v Novi Gorici, sem in tja pa so želje tudi bolj družabne narave – obiski v domovih za starejše občane, ali prevozi iz vasi do mesta zaradi plačila položnic in drugih opravkov. Opravek za brezplačni prevoz ni pomemben, Sopotniki vozijo kamorkoli na omenjeni relaciji, tudi po »špežo« ali k frizerju.

Prijave za nove prostovoljske moči zbirajo na telefonski številki 051 33 99 44 (Matjaž Jazbar) ali po elektronski pošti: matjaz.jazbar@sopotniki.org. Več o prostovoljskem delu si lahko preberete na njihovi spletni strani