Enostavno in hitro do zdravnika preko spletne aplikacije

datum: 18.12.2019
kategorija: Novice

V izogib nervozi ob čakanju na prosto linijo se že od septembra naprej lahko občanke in občani, uporabniki Zdravstvenega doma Ajdovščina, pri vašem zdravniku naročite preko spletne aplikacije www.doZdravnika.com.

Čeprav zima še vedno zgolj trka na vrata, zdravnikovo pomoč v tem obdobju išče več ljudi, kot v drugih letnih časih. Večina se naroča preko telefona, to pa pomeni bistveno večjo frekvenco klicev, zasedenost linij, pa tudi večjo obremenjenost zdravstvenih delavcev v ambulanti. Telefoni v Zdravstvenem domu torej stalno zvonijo, ne zgolj za naročanje pri zdravniku, pač pa tudi za urejanje bolniškega staleža, naročanje zdravil … 

Z namenom izboljšanja dostopnosti do zdravniškega pregleda je Zdravstveni dom Ajdovščina uvedel možnost naročanja preko brezplačne spletne aplikacije www.doZdravnika.si, kjer si uporabniki lahko kadarkoli preprosto in samostojno izberejo prosti termin ter ga rezervirajo. Povezavo do aplikacije najdete tudi na spletni strani Zdravstvenega doma Ajdovščina www.zd-ajdovscina.si. Pri prvem vstopu v aplikacijo je potrebna registracija uporabnika, nato le prijava. Aplikacijo doZdravnika je mogoče naložiti tudi na prenosni telefon. Občanom, ki niso uporabniki interneta, naj pri naročanju pomagajo svojci – mladi bodo z veseljem pobrskali in pomagali starejšim pri rokovanju s tem orodjem, za pomoč pa se je vedno mogoče obrniti tudi na delavce Zdravstvenega doma.