Zimska pravljica v Domu starejših občanov

datum: 16.12.2019
kategorija: Novice

Fotografsko društvo Veno Pilon svojo zadnjo letošnjo razstavo poklanja Domu starejših občanov v Ajdovščini. Odprtje razstave z naslovom Zimska pravljica bo v torek, 17. decembra, ob 17. uri.

Člani Fotografskega društva Veno Pilon svojo zadnjo letošnjo umetniško akcijo prirejajo kot poklon stanovalcem Doma starejših občanov Ajdovščina. Dvanajst izbranih motivov prikazuje zimo – trudili so se izbirati fotografije naših krajev, ki pa jih, razen na Gori, redko pobeli sneg. Zato so zimskim utrinkom Vodic, Nanosa, Ajdovščine in napoleonovega mosta v Dolenjah ter drugih krajev naše občine dodali še nekatere druge, najlepše zimske posnete svojih članov. Z namenom polepšati decembrske dni stanovalcem Doma starejših občanov.

 »Pred vrati je obdobje obdarovanj, saj k nam prihajajo kar trije dobri možje. Praznični čas, nam te trenutke pričara še pobliže in v krogu najdražjih, ti trenutki zažarijo in  dobijo še poseben pomen. Vsega naštetega se zavedamo tudi člani Fotografskega društva Veno Pilon. Za nami je zelo uspešno in dejavno leto. Vendar tudi sami nočemo izpustiti iz rok tega decembrskega časa. Letos zaključujemo uspešno leto na prav poseben način. V veliko veselje in ponos nam je, da smo lahko svojo zadnjo letošnjo razstavo  priredili in postavili na ogled na prav posebnem kraju. Svoja dela smo predstavili prav posebni skupini občanov, ljudem, ki jim je vse prevečkrat onemogočen in zastrt pogled na zunanji svet. V sodelovanju z vodstvom ustanove, smo tokratno razstavo postavili v Domu starejših občanov v Ajdovščini,«  je ob razstavi zapisal član FD Veno Pilon Miran Krapež.

Razstava bo v avli DSO-ja na ogled vsaj do 15. januarja, ko se predvidoma seli še v vipavski dom starejših občanov. Vabljeni na ogled, pa na čaj in klepet s stanovalci, tako bo namen resnično izpolnjen.