Zdravstveni dom z novim 'rešilcem'

datum: 15.11.2019
kategorija: Novice

Dvema reševalnima voziloma ZD Ajdovščina se je včeraj pridružil še tretji. Sredstva zanj je Občina Ajdovščina pridobila z razpisom Ministrstva za zdravje, ostale stroške je pokril Zdravstveni dom iz presežkov minulih let. Skupna vrednost nabave novega rešilca znaša dobrih 179 tisoč evrov.

Za izvajanje dejavnosti ZD Ajdovščina potrebuje vozila za različne namene kot so reševanja ponesrečencev na terenu, prevozi bolnikov v druge zdravstvene ustanove, izvajanje patronažne službe in podobno. Za delo ZD je izrednega pomena tehnična brezhibnost vozil ter ustrezna, s predpisi določena oprema. Novo reševalno vozilo tipa B, ki je bilo Zdravstvenemu domu Ajdovščina včeraj predano v uporabo, premore najsodobnejšo certificirano medicinsko opremo, vključno z izvlečno mizo in nosili s podvozjem  ter zvočno signalizacijo. Na cesti zagotavlja trpežnost, varnost in mobilnost.

Občina Ajdovščina je bila na javnem razpisu Ministrstva za zdravje za sofinanciranje investicije na primarni ravni zdravstvenega varstva uspešna in je prejela 49.575 evrov, skoraj 130 tisoč evrov pa je zagotovil Zdravstveni dom.

 rešilec