Nagrada za ajdovsko kopališče

datum: 18.10.2019
kategorija: Novice

V akciji, ki jo organizira RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom »Dobro jutro, Slovenija« že 29. let zapored obiskovalci slovenskih kopališč čez vse poletje izbirajo najboljša kopališča in jih tako nagradijo za izboljšanje ponudbe in skrbnost. Ajdovski bazen je med letnimi kopališči osvojil tretje mesto.

 

Obiskovalci so ocenjevali kar 84 kopališč, razvrščenih v šest kategorij (termalna, naravna, letna, pokrita …), največ glasov pa je po pričakovanjih osvojila Aqualuna Term Olimia. Med letnimi kopališči je na tretje mesto skočilo kopališče v Ajdovščini, s katerim upravlja Zavod za šport Ajdovščina. Direktor Uroš Pintar (na fotografiji desno), ki je priznanje prevzel na slavnostni podelitvi v Račah, se zahvaljuje vsem uporabnikom letnega kopališča za obisk oziroma posredovanje glasov in hkrati dodaja, da bodo tudi v prihodnje dopolnjevali športno infrastrukturo in nadgrajevali že sedaj raznoliko ponudbo.

Letno kopališče Ajdovščina je zelo priljubljeno ne samo med domačini, temveč ga zaradi umeščenosti v naravno okolje, pestre ponudbe in urejenosti obiskujejo tudi kopalci iz cele Vipavske doline. Bazen velikosti 50 x 16m nudi osvežitev tudi udeležencem vseh počitniških kampov (teh je bilo letos skoraj dva tisoč), vanj se radi 'vržejo' tudi obiskovalci bližnjega kampa. Ob bazenu so zelene površine, otroški park, opremljen z igrali, peskovnikom, progo z avtomobilčki …Več let zapored se na tribunah bazena zbere več tisoč ljudi, ki spremljajo zabavne igre brez meja (City Games).