Vipavska dolina ponovno na Barkovljanki

datum: 10.10.2019
kategorija: Novice

Za Barkovljanko (Barcolano), eno najbolj množičnih jadralnih regat na svetu in največjo v Sredozemlju, je ob atraktivnem tekmovalnem delu značilen tudi nadvse pester spremljevalni program. Petdnevno dogajanje zadnja leta privabi več kot 300 tisoč obiskovalcev! Drugo leto zapored se v Trstu predstavlja tudi Vipavska dolina.

 

Lani je Vipavska dolina pozornost vzbujala z Burja busom, ki je bil postavljen ob Velikem kanalu (Canal Grande) nedaleč od znamenitega Rusega mosta (Ponterosso). Burja bus je obiskovalcem sporočal, da je Lonely Planet Vipavsko dolino uvrstil med 10 najboljših turističnih destinacij Evrope. Lanske izkušnje so bile zelo pozitivne, zato je smiselno s promocijo nadaljevati. Tako se Vipavska dolina letos predstavlja pod okriljem Slovenske turistične organizacije na osrednjem prizorišču ob četrtem pomolu. Obiskovalce vabi na posebna, butična doživetja. V soboto, 12. oktobra, bodo na slovenskem razstavnem prostoru podeljene glavne nagrade zmagovalcem regate »Go to Barcolana from Slovenia«. Največ obiskovalcev pa seveda pričakujejo v nedeljo, po koncu regate.

Na Barkovljanki se je predstavljal tudi projekt Crossit Safer, sofinanciran iz Programa sodelovanja Interreg V-A Italija Slovenija 2014-2020, iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.