Delavnice o peki kruha in zbiranju zgodb o pekarstvu in mlinarstvu

datum: 14.10.2019
kategorija: Novice

V okviru operacije sodelovanja LAS Domače in umetnostne obrti: dediščina in sodobnost se v Dnevih evropske kulturne dediščine in Tednu kulturne dediščine odvijajo različne aktivnosti. V prihodnjih dneh bodo organizirane delavnice peke različnih vrst kruha in zbiranje različnih zgodb, spominov, izkušenj na pekarstvo in mlinarstvo v zgornji Vipavski dolini. Delavnice so v prvi vrsti namenjene starejši generaciji, ki je nosilka znanja o teh dragocenih obrteh.

Delavnice bodo še:

v torek, 15. oktobra, ob 9. uri v okviru Knjižnega srečanja ob kavici v Lavričevi knjižnici v Ajdovščini in

v sredo, 16. oktobra, ob 10. uri v okviru Bralnega srečanja v Domu starejših občanov v Ajdovščini. 

kruhhhZbiranje zgodb o zgodovini pekarstva in mlinarstva bo potekalo v sodelovanju z etnologinjo iz ZRC SAZU (Raziskovalno postajo v Novi Gorici), dr. Jasno Fakin Bajec, Društvom gospodinj in dramske skupine iz Planine pri Ajdovščini, gospo Zdenko Žigon, Lavričevo knjižnico Ajdovščina in s partnerji LAS Vipavska dolina.

Vljudno vabljeni prav vsi, ki vam je mar za našo dediščino in bi nam radi sporočili vaše znanje, spomine, izkušnje, zanimive dogodke povezane na pekarstvo in mlinarstvo. 

Operacija sodelovanja LAS »Domače in umetnostne obrti – dediščina in sodobnost« je sofinancirana s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja preko Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014 – 2020 / ukrep LEADER/podukrep 19.3

lasLogos