Diši po štrudlu

datum: 04.10.2019
kategorija: Novice

Po letu dni premora se v Ajdovščino vrača Štrudlfest, tokrat namenjen otrokom. Organizator, Kulturno umetniško društvo Javorov hudič, ponuja čez ta konec tedna zanimiv in pester program. Vse se bo dogajalo v Dvorani prve slovenske vlade ali na trgu pred njo.

Štrudlfest bodo danes popoldne naznanili učenci obeh ajdovskih osnovnih šol in sicer v stilu imena dogodka, torej kulinarično. Učenci Osnovne šole Danila Lokarja so pripravili dramsko različico znane zgodbe o Martinu Krpanu, seveda temeljito posodobljeno in s številnimi plesnimi in glasbenimi vložki (ob 18. uri).

Tudi sobotno dopoldne bo v znamenju predelave znane zgodbe - o deklici, ki gre skozi gozd na obisk k babici. Rdeča kapica bo zaživela v čarobnem svetu lutk, žive igre in glasbe (Lutkovno gledališče Kranj).

Popoldne bo čarovniško, plesno in glasbeno - v Mojco Pokrajculjo se bo prelevila Damjana Golavšek (ob17.30).

V nedeljo bosta še dve lutkovni predstavi, ena dopoldne in ena popoldne, vmes pa bodo pripadniki  Policijske postaje Ajdovščina predstavili delo policistov, opremo, ki jo uporabljajo, posebna pozornost pa bo namenjena tudi prometni varnosti.