Na Mini olimpijadi tudi predsednik Pahor

datum: 10.09.2019
kategorija: Novice

V Športnem centru Police že drugi dan zapored poteka Mini olimpijada, ki je namenjena spodbujanju otrok k aktivnemu preživljanju prostega časa, opominja pa tudi na pomen medsebojnega spoštovanja in preprečevanja vseh oblik nasilja v športu. Udeležence srečanja sta nagovorila tudi predsednik države RS Borut Pahor in župan Tadej Beočanin.

Letošnje Mini olimpijade se je udeležilo veliko število otrok od prvega do petega razreda osnovne šole. Dogodek je namenjen predstavitvi dejavnosti športnih društev ob začetku šolskega leta, s katerimi otroke spodbujajo k vpisu v različne športne aktivnosti. V okviru srečanja so predstavili tudi mednarodni projekt "Youth sports fair chance", ki spodbuja športne vrednote kot ključni element boja proti nestrpnosti, rasizmu in drugim oblikam diskriminacije, hkrati pa opozarja na pomen športa za celovit razvoj mladih.

scS svojim obiskom je dogodek podprl tudi predsednik države Borut Pahor, ki je v svojem nagovoru izpostavil pomen športnih aktivnosti pri razvoju mladih z dobrimi željami, da se projekt nadaljuje tudi v prihodnje. Župan Tadej Beočanin se je zahvalil organizatorjem in vsem sodelujočim športnim društvom, ki v skupnost vnašajo športni duh in ga krepijo tudi za vse prihodnje generacije.