Še nekaj dni do vrnitve Primorske

datum: 09.09.2019
kategorija: Novice

Proslava ob prazniku vrnitve Primorske k matični domovini, ki bo v soboto, 14. septembra v Ajdovščini, se nezadržno bliža. Priprave so v polnem teku, postavlja se že osrednji prireditveni prostor v grajskem vrtu, nastopajoči pridno vadijo, pripravljenih je več kot 150 prostovoljcev. Podajamo še nekaj osnovnih informacij za vse obiskovalke in obiskovalce.

Proslavo ob državnem prazniku bosta v živo prenašala TV Slovenija in Radio Koper. Neposredni prenos se začne ob 15. uri, obiskovalce prosimo, da so na prizorišču vsaj 15 minut prej. Zbor praporščakov je od 13. do 14. ure v avli Dvorane prve slovenske vlade v Ajdovščini. Ob 14. uri je za prihod praporščakov na prizorišče predvidena generalka.

zgParkiranje bo na dan dogodka omogočeno na vsej javnih parkiriščih v mestu. Poleg tega smo za pomoč zaprosili tudi podjetje Mlinotest, ki nam bo ta dan odstopilo parkirišče za potrebe parkiranja obiskovalcev, ter Lavričevo knjižnico – tu bodo parkirišča, rezervirana za invalide. Avtobusi bodo potnike izkrcavali na avtobusni postaji ter nato parkirali ob železnici. Zgornji del parkirišča pri starem mlinu in parkirišče za občino bosta rezervirana za VIP goste. Obiskovalce bodo na vseh parkiriščih usmerjali reditelji in redarji, po vsem mestu bodo tudi oznake.

Prenos v živo bo na televiziji, ob prizorišču pa bo tudi velik monitor, na katerem bo predvajana proslava v živo (na travniku med gradom in Hubljem). Samo prizorišče se že postavlja, ob obzidju so dodane še stojne tribune, s katerimi bomo pridobili prostora še za približno 800 obiskovalcev. Ocenjujemo, da bo prizorišče tako sprejelo okoli 3500 do 4000 obiskovalcev.

Začetek proslave bo natanko ob napovedani uri, to pomeni, da bomo prizorišče napolnili prej. Avditorij bo za prihod obiskovalcev odprt od predvidoma 13. ure naprej, deset minut pred začetkom prireditve na prizorišče ne bo več moč vstopati. 

Vrnitev Primorske - pasica