Občina Ajdovščina razpisala natečaj za vrtec na Policah

datum: 31.07.2019
kategorija: Novice

Občina Ajdovščina je objavila javno naročilo za arhitekturne in inženirske storitve z javnim natečajem za idejno rešitev za izgradnjo novega vrtca na Policah v Ajdovščini. Rok za oddajo nalog je 16. september.

Osnovna izhodišča so 20-oddelčni vrtec za skupno 440 otrok, ki naj prostorsko in funkcionalno ustreza vsem veljavnim pravilnikom, grajen pa naj bo po sodobnih principih sonaravne gradnje, z naravi prijaznimi materiali ter uporabo obnovljivih virov energije. Nov vrtec bo zrasel na obrobju mesta, na Policah, natečajna rešitev mora tako vsebovati tudi preureditev prometnih površin, z veliko pozornostjo do pešcev in kolesarjev.

Strokovna komisija bo prispele naloge ocenila glede na urbanistično ter arhitekturno zasnovo in oblikovanje, tehnične rešitve in racionalnost gradnje ter ponudbo za projektno dokumentacijo. Najboljše tri naloge bodo nagrajene, naslednjih pet ali več nalog pa bo prejelo odškodnino. Javno naročilo bo oddano prvonagrajenemu avtorju.  

Nov vrtec bo zadoščal za potrebe po otroškem varstvu mesta in okoliških vasi. Ajdovski otroški vrtec se namreč že nekaj let ubada s prostorsko stisko, ki jo sicer s pomočjo občine uspešno rešuje z najemi dodatnih prostorov in z maksimalnim številom otrok v posameznem oddelku. Na svoji zadnji seji je Občinski svet sprejel novelacijo Načrta razvoja predšolske vzgoje za obdobje 2017 – 2023 ter tako prižgal zeleno luč za projekt novega vrtca. Občina Ajdovščina bo za izgradnjo vrtca iskala nepovratna državna sredstva. 

Povezava do objavljenega javnega naročila