Četrti četrtek v znamenju swinga

datum: 25.07.2019
kategorija: Novice

Poletje v Vipavskem Križu je sklop dogodkov, ki jih Glasbeno društvo Nova ob podpori Občine Ajdovščina prireja ob četrtkih v Vipavskem Križu. Drevi bo nastopil kvintet Swingatan, že iz imena pa lahko razberemo, da bo četrti julijski četrtek v znamenju swinga.

Swingatan je akustični kvintet, sestavljen iz violine, dveh kitar, klavirske harmonike in kontrabasa. Vsi člani zasedbe so priznani jazz in klasični glasbeniki, ki delujejo v Sloveniji in tujini. Izvajajo avtorsko glasbo, slogovno blizu swingu in glasbi bossa nova. Repertoar obsega vse od balad in klasičnih etud do virtuoznih tem, zaznamuje pa ga gipsy rhythm'n'drive.

V primeru slabega vremena se bo dogajanje odvijalo v Domu krajanov oziroma v grajski kleti.

'Poletje v Vipavskem Križu' je nadgradnja koncertnega cikla Zven grajskih sten, ki je tri leta poprej v akustično vaško jedro pripeljal raznolike glasbene zasedbe. Je stopnička v turističnemu razvoju (kulturni turizem!) obnovljenega srednjeveškega mesteca, ki že daje otipljive rezultate. Prav to poletje Vipavski Križ dobiva dve novi nastanitvi, tudi sicer je ponudba vse bolj raznovrstna.