Mladi na počitniškem delu

datum: 13.07.2019
kategorija: Novice

Prvi dijaki in študentje, ki so se prijavili na javni poziv, že opravljajo počitniško delo po javnih zavodih, v podjetju in upravi Občine Ajdovščina.

Občina Ajdovščina je že tretjo leto zapored povabila dijake in študente k opravljanju počitniškega dela v občinskih javnih zavodih in podjetju ter upravi Občine Ajdovščina. Izkušnje preteklih let izkazujejo pozitivne odzive, tako s strani zavodov in podjetja, kot tudi s strani mladih, ki so delo opravljali. Interes po počitniški pomoči so izrazili vsi javni zavodi, uprava in podjetje, ki delujejo preko poletja. Razpisanih je bilo 39 mest, od tega bo počitniško delo opravljalo 38 mladih, 17 dijakov in 21 študentov. Prednost pri izbiri so imeli kandidati, ki so prvič kandidirali na pozivu oziroma kandidati, ki v letih 2017 oziroma 2018 na pozivu še niso bili izbrani. Namen projekta, ki ga v celoti financira Občina Ajdovščina, je spodbuditi mlade iz občine k aktivnemu preživljanju počitnic, predvsem pa jim omogočiti spoznavanje del na različnih področjih javnega sektorja ter vključevanje v družbeno življenje lokalne skupnosti.

V letošnjem letu velikih novosti glede počitniškega dela ni, potrebe zavodov nekoliko nihajo – prvo leto je delo opravljalo 34 mladih, lani 39. Med javnimi zavodi je letos prvič Glasbena šola Vinka Vodopivca, ki potrebuje pomoč pri selitvi v nove prostore.Počitniško delo bo potekalo v juliju in avgustu, posamezen dijak ali študent lahko opravi največ 120 ur, ki bodo plačane po 4,22 evra neto na uro, v povprečju bodo delali po 14 dni.