Deveti 24-urni balinarski maraton na Cesti

datum: 08.07.2019
kategorija: Novice

V tradicionalnem terminu prvega petka in sobote v mesecu juliju so člani balinarskega kluba Cesta letos izpeljali deveti 24-urni balinarski maraton. Že drugič je turnir potekal na pokritem balinišču Cesta, ki nudi odlične pogoje igralcem in obiskovalcem.

V petek, 5. julija 2019, so od 18. ure naprej na prizorišče prihajale balinarske ekipe iz raznih koncev Slovenije in iz zamejstva. Odprtju turnirja, na katerem je najprej moški kvartet zapel slovensko himno, nato pa sta predsednik KS Cesta, Erik Štrukelj in predsednik BK Cesta, Aleksander Vodopivec, pozdravila udeležence, je sledilo žrebanje številk in ogrevanje.

Ob 20. uri se je začelo tekmovanje, skupinski del. Številni obiskovalci so uživali v zanimivih dvobojih in v dobrem vzdušju, ki ga je dodatno popestrila živa glasba in srečelov.

Tekmovanje je potekalo po programu in brez zapletov. V soboto popoldne, po končanem skupinskem delu, se je število nastopajočih ekip razpolovilo, sledili so napeti izločilni boji.

V finalu je ekipa Frigo transport dokaj suvereno premagala ekipo Can de tojo, medtem ko je v tekmi za tretje mesto Dragomer premagal Logatec.

Zaključnima tekmama je sledila podelitev pokalov, medalj in nagrad zmagovalnim ekipam ter seveda obvezno fotografiranje. Predsednik BK Cesta se je na koncu zahvalil vsem tekmovalcem in obiskovalcem ter jih povabil na naslednji, jubilejni 10. maraton, ki bo naslednje leto v istem terminu.