Poletni hiti Vipavske doline

datum: 06.07.2019
kategorija: Novice

Vipavska dolina ponuja drugačna doživetja vse leto, v letošnjem poletju pa vas pričakuje s posebno ponudbo, imenovano Poletni hiti Vipavske doline. Najlepša vodena doživetja in aktivnosti v naravi, odlična vipavska vina in kulinarika, lokalne znamenitosti in nastanitve ponujajo pravo razkošje priložnosti.

Med 15. julijem in 15. septembrom 2019 bo obiskovalcem Vipavske doline na voljo preko osemdeset predlogov za nepozabna doživetja, gastronomska razvajanja in prijazne nastanitve, kjer lahko ostanete kakšen dan več. Brošure z vsemi informacijami bodo kmalu na voljo v turistično informacijskih centrih v Vipavski dolini kot tudi pri vseh vključenih ponudnikih doživetij, vina in kulinarike ter nastanitev. Izberite tri aktivnosti iz brošure in pridobite njihov žig. S tremi pridobljenimi žigi boste nagrajeni z ljubkim darilcem, ki vas bo še nekaj časa spominjalo na drugačna doživetja v Vipavski dolini.

Vipavska vina imajo tisočletno tradicijo. Številni vinarji in vipavske vinoteke vabijo na pokušine vin, med katerimi so tudi slovite stare domače sorte. To poletje na široko odpira vrata kar 24 kleti, ki na pokušino vin vabijo brez predhodne najave. Njihov urnik lahko preverite v posebni brošuri Odprte kleti, ki jo je izdal Zavod za turizem TRG Vipava in je na voljo v TIC Ajdovščina in TIC Vipava.

Po dinamičnem dnevu se lahko nagradite z obiskom katere izmed poletnih kulturnih prireditev na prostem,  letos še posebej dobrodošli na novem festivalu Poletje v Vipavskem Križu, kjer se vsak četrtek na trgu srednjeveškega mesteca odvijajo koncerti, gledališke in filmske predstave.

TIC Ajdovščina