Predšolska vzgoja praznuje 20 let delovanja

datum: 14.06.2019
kategorija: Novice

Srednja šola Veno Pilon je zaokrožila 20 let delovanja programa Predšolska vzgoja. Šolsko leto, v katerem se je zvrstilo precej dogodkov v počastitev obletnice, bodo sklenili s slavnostno akademijo to soboto, 15. junija, v dvorani Športnega centra Police.

Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina je v okviru praznovanja 20. obletnice izobraževalnega programa Predšolska vzgoja, tekom leta pripravila različne dogodke in aktivnosti za predšolske otroke. Praznovanje so pričeli z začetkom šolskega leta, v Tednu otroka, od 2. do 4. oktobra z otroško kulturno tržnico, sledili so še drugi dogodki in nastopi v znak počastitve pomembne obletnice. Zaključili ga bodo s Slavnostno akademijo in srečanjem generacij to soboto v dvorani Športnega centra Police.

Trenutno obiskuje program Predšolska vzgoja 340 dijakov. V 20-letnem obstoju programa je maturiralo 16 generacij, skupaj 1250 dijakov. Srednja šola veliko prispeva k vseživljenjskemu učenju – v tem času je maturiralo 225 odraslih, vključenih v program izobraževanja odraslih. Na polovici do sedaj prehojene poti se je program vidnejše premaknil v praktično delovanje. Profesorji se vse bolj posvečajo uvajanju novih pristopov pri poučevanjem, ki temelji na sodelovanju z vrtci, drugimi ustanovami in izobraževanju ter izmenjavi dobrih praks na tujem.

Slavnostno akademijo bodo obeležili z bogatim kulturnim programom. Zbrane vzgojiteljice in vzgojitelje bo nagovorila direktorica Direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih, gospa Elvira Šušmelj, pozdravni nagovor bo v domeni ravnatelja Srednje šole Veno Pilon Andreja Rutarja, župan Občine Ajdovščina bo ob tej priložnosti za 20-letno delovanje programa izročil jubilejno priznanje.

sš