Končna podoba glasbene šole v kratkem

datum: 11.06.2019
kategorija: Novice

Okoli nove stavbe glasbene šole so odstranili gradbeno zaščitno ograjo, kar napoveduje, da so dela pri koncu. Ne zgolj zunanjost, tudi notranjost pridobiva svojo končno podobo. Selitev opreme iz starih prostorov se prične že z julijem in je predvidena do konca avgusta – tako bodo melodije v novih prostorih zagotovo zadonele z novim šolskim letom.

Zunanjost nove glasbene šole že nekaj časa nakazuje, da je njena končna podoba pri koncu. Gradbinci so osnovna dela skoraj zaključili – manjkata zgolj še nadstreška, ki sta v fazi končne izdelave. Tudi notranjost pridobiva na končni podobi – nameščene so talne obloge, večinoma je to parket, prebarvali so stene, nameščeno je notranje stavbno pohištvo. Namestili so tudi že luči, stikala in uredili centralni nadzor sistema, s katerim je preko računalnika možen celovit nadzor nad sistemi v zgradbi, kar zahteva manj upravljalcev in manj osebja za vzdrževanje. Do konca junija bodo opravljene še meritve in zagoni strojnih in elektro instalacij. V dvorani se izvajajo še nekatera mizarska dela in postavitev talnih oblog. Predvidoma v prvi polovici julija bo glasbena šola pričela prostore opremljati z notranjo pohištveno opremo. Na razpisu je bilo za dobavitelja izbrano podjetje Gonzaga. Do konca avgusta pa bodo iz starih prostorov preselili tudi vsa glasbila in ostale pripomočke.

Novo šolsko leto bodo tako glasbeniki zagotovo začeli v novih prostorih. Kot je povedla direktorica Glasbene šole Vinka Vodopivca Bernarda Paškvan, so dela potekala gladko, zato optimistično zrejo proti zaključku del in se že veselijo vselitve v nove prostore.