Jubilejno priznanje ob 70. obletnici LD Col

datum: 10.06.2019
kategorija: Novice

Lovska družina Col je ta konec tedna v lovski koči na ''Farmancah'' v Podkraju obeležila 70 let delovanja. Slovesnosti se je udeležil tudi župan Občine Ajdovščina in lovski družini ob častitljivi obletnici izročil Jubilejno priznanje župana Občine Ajdovščina.

Visok jubilej Lovske družine Col je pomembna obletnica, ne samo za lovce, pač pa za skupnost nasploh. Glavna domena lovcev je danes predvsem skrb za čisto naravo in ohranjanje biotske raznovrstnosti. Kakšno okolje bomo pustili svojim potomcev je sicer v domeni vseh nas, lovci pa igrajo pri tem zelo pomembno lovcivlogo. »S svojim aktivnim in predanim delom veliko pripomorete k ohranjanju naravnega ravnovesja. Skrbite tudi za odnos do divjadi in odpravljate posledice povzročene škode na njivah in v gozdu. Obenem se trudite preprečiti neodgovorno ravnanje posameznikov, ki jim ni mar za zdravo okolje. Prav tako opozarjate na črna odlagališča in ste pobudniki in udeleženci čistilnih akcij,« je med drugim v svojem nagovoru poudaril župan. Zahvalil se je članom LD Col za skrb za ohranjanje narave in za dejavno vlogo v življenju naše občine ter starešini Silvestru Peljhanu izročil jubilejno priznanje.

Lovsko družino Col je s svojo prisotnostjo na slovesnosti ob 70. obletnici počastilo vrsto uglednih gostov, predstavnikov Lovske zveze Slovenije, Brkinsko kraške zveze ter prijateljskih lovskih družin. Slavnostni govornik na prireditvi je bil predsednik Lovske zveze Slovenije, gospod Lado Bradač, zbrane sta nagovorila tudi župan Tadej Beočanin in starešina LD, Silvester Peljhan. Kulturni program so popestrili Moški pevski zbor Razpotje Col, Zasavski rogisti, Miro Božič na orglicah, Tomaž Plahutnik, virtuoz na citrah in znana slovenska pevka, Joži Kališnik. Ob tej priložnosti je bilo podeljenih kar 13 priznanj zaslužnim lovcem LD Col za posebne zasluge.