Dela se zaključujejo

datum: 06.06.2019
kategorija: Novice

Projekt ureditve kanalizacije in vodovoda v zaselku Čohi se bliža koncu. V kratkem bodo končali še z zaključnimi deli na državni cesti od zaselka Brod proti Slokarjem– tako bo tudi vse nared za kolesarsko dirko Po Sloveniji, ki bo 22. junija potekala skozi Lokavec na Predmejo.

Skladno z načrtom razvojnih programov se uresničuje projekt ureditve komunalne infrastrukture – vodovoda in kanalizacije v zaselku Čohi. Primarni vodi vodovodnega in kanalizacijskega omrežja pa so napeljani od zaselka Brod do Slokarjev. Najugodnejšo ponudbo je na javni razpis prijavilo podjetje Stopar iz Lokavca, gradnjo je nadziralo podjetje Projekt iz Nove Gorice. Vrednost pogodbenih del znaša 800.000 evrov brez DDV.

Projekt vključuje izvedbo vodovodnih in kanalizacijskih priključkov – skupaj je bilo napeljane 800 metrov kanalizacije. V sklopu tega projekta je na kanalizacijo in vodovod priključenih okrog 50 gospodinjstev. V okviru te investicije se urejajo tudi druga dela – načrtujejo še obnovo potoka in nekaterih lokalnih poti v zaselku Čohi.

Projekt izgradnje kanalizacije je v zaključni fazi, manjka zgolj še zadnja plast asfalta. Načrtovano je, da bodo z asfaltacijo začeli prihodnji teden in končali v treh dneh – na veselje domačinov, pa tudi kolesarjev, ki bodo po tej cesti zapeljali v sklopu 26. kolesarske dirke Po Sloveniji.