Maj v Ajdovščini – Ajdovščina v maju

datum: 24.05.2019
kategorija: Novice

Pestro dogajanje v Ajdovščini bo doseglo vrhunec ta konec tedna, ko se bo odvila prireditev Ajdovščina v maju. Organizatorji s programom začenjajo že danes ob 16. uri v grajskem obzidju. Večerno dogajanje bo namenjeno zabavi in glasbe željnim obiskovalcem, dnevno dogajanje pa bo, če nam bo vreme služilo, na plano privabilo mlado in staro.

Letošnja Ajdovščina v maju v organizaciji Burja events ponuja raznoliko dogajanje, ki bo trajalo kar tri dni. Na dveh prizoriščih se bodo zvrstili različni glasbeni izvajalci, ne bo manjkalo niti zabave za otroke niti kulinaričnih užitkov.

Že danes se bodo v grajskem obzidju na Dnevu mladih predstavljala mladinska društva in organizacije z namenom spodbujanja mladih k sooblikovanju skupnosti. Na KAFE-tarnici bodo imeli mladi priložnost spregovoriti z županom občine Ajdovščina Tadejem Beočaninom. Županu bodo lahko postavili različna vprašanja, mnenja, predloge, pobude, vezane na situacijo in položaj mladih v našem okolju. Za dobro vzdušje in nasmejane obraze bo poskrbel nastop Impro lige in lokalnih DJ-jev. Večer se bo zaključil z nastopom ''trubačev''.  

V sobotnem delu bodo obiskovalci svoje brbončice razvajali na festivalu testenin – Pašta fešta (parkirišče pri Mlinotestu). V večernem delu pa bodo s svojimi legendarnimi ritmi nastopili Parni valjak in Help! A Beatles Tribute – v športnem parku v Palah!

Nedelja bo namenjena otrokom, pa tudi športnim dogodkom – odvile se bodo prave rimske igre, kjer se bodo tekmovalci lahko pomerili v modernem rimskem slogu. Zaključek festivala Ajdovščina v maju bo v  grajskem obzidju od 18. ure dalje. Za prijetno glasbeno vzdušje v narodno-zabavnih ritmih bo poskbel mednarodno uveljavljen Ansambel Saša Avsenika.