V Velikih Žabljah že pridno vadijo

datum: 22.05.2019
kategorija: Novice

V Velikih Žabljah so za šagro predali namenu vadbeni poligon, ki je plod drugega kroga Moje pobude, participativnega proračuna Občine Ajdovščina. Zunanje vadbene naprave bo s pridom uporabljala domača mladež, pa tudi številni rekreativci, ki dnevno prečijo vas.

To je prva zaključena pobuda v letu 2019, izglasovana pa je bila v kategoriji 'mladi'. Pobudo je podal Anže Samec in sicer v imenu skupine domačinov, ki sicer čez zimo pridno vadijo  v dvorani, v toplejših mesecih pa bi seveda raje uporabljali zunanje vadbene naprave. Doslej so telovadili na preprostih, doma narejenih napravah pred dvorano, ki pa niti približno niso zadoščale varnostnim standardom.

Dvorana z igriščem v Velikih Žabljah leži približno na polovici poti med Dolenjami in Batujami, zelo priljubljenimi med pohodniki, tekači, kolesarji. Igrišče je torej primeren prostor tako za oddih kot za razgibavanje ali spremembo vaje. Namen ulične vadbe (street workout) je sicer predvsem povečati telesno moč s pomočjo lastne teže. Naložba je veljala 15.000 evrov, postavili so pet atestiranih orodji iz Elanovega programa, za mehkejši doskok pa so tla prekrili s posebno gumo.