Maturantska četvorka

datum: 17.05.2019
kategorija: Novice

Tudi letos so se maturantje in maturantke Srednje šole Veno Pilon in Škofijske gimnazije Vipava zbrali v ajdovskem grajskem obzidju in zaplesali tradicionalno maturantsko četvorko. Gre za dogodek, s katerim se dijaki poslovijo od srednješolskih klopi ter simbolno vstopijo v svet odraslih.

Plesna prireditev, ki od leta 2001 združuje maturantke in maturante v plesanju na mestnih ulicah, se odvije v več mestih ob istem času – točno opoldne. Dogodek na ajdovskem že vrsto let organizira MC Hiša mladih Ajdovščina v sodelovanju s Plesno šolo Rebula in obema srednjima šolama.

Na dogodku se je v treh različnih plesih predstavilo 210 maturantov iz treh letnikov vzgojiteljskega programa  in dveh letnikov gimnazijskega programa Srednje šole Veno Pilon. Pridružili pa so se jim tudi dijaki Škofijske gimnazije Vipava. 

matura županŠe pred samo četvorko, ki so se jo učili pod vodstvom Plesne šole Rebula, je potekal tradicionalni uvod z nagovoroma ravnatelja Andreja Rutarja in župana občine Ajdovščina Tadeja Beočanina, ki je maturantom zaželel uspešen zaključek šolanja in veliko modrih odločitev na njihovi nadaljnji študijski poti. Poudaril je, da jim bo občina na veliko odprla vrata, ko se bodo čez nekaj let polni znanja in veščin vrnili v našo sredino. Občina bo namreč še naprej izvajala podporne ukrepe, s katerimi bo mladim zagotovila primerna delovna mesta in ustvarjanje vzpodbudnih življenjskih pogojev – da bomo tudi v prihodnje mladim prijazna občina.