Po sedem zborov v Vipavskem Križu in Logu

datum: 10.05.2019
kategorija: Novice

Kar sedem moških pevskih sestavov bo nastopilo na pomladnem festivalu petja, ki ga ta konec tedna prireja MoPZ Srečko Kosovel ob pomoči Občine Ajdovščina. V soboto ob 19.30 se bodo vsi zbori predstavili s poljudnim programom, medtem ko bodo v nedeljo (ob 18.00) v cerkvi v Logu seveda peli sakralne skladbe.

 

Tudi letos je festival posvečen čarom moškega zborovskega petja, pa tudi težavam, kako privabiti v moške sestave mlade pevce. Temu bo namenjena okrogla miza kot uvod v festival in sicer ob 18.00 v Vipavskem Križu. Na njej bodo sodelovali dirigenti gostujočih skupin, in sicer David Bandelj (Fantovski zbor Emil Komel, Gorica), Helena Buhvald (MoPZ Vres, Prevalje), Stojan Kuret (VAL, Ljubljana), Andrej Makor (MoPZ Srečko Kosovel, Ajdovščina), Matjaž Šček (Oktet Vrtnica, Nova Gorica) in Veronika Škedelj (MoPZ Pobje, Črni Vrh). Okroglo mizo bo vodila Ana Erčulj, sicer umetniška vodja ženske skupine Galina.

Po posvetu bo sledil prvi od koncertov, kjer se bo omenjenim šestim sestavom pridružil še italijanski moški zbor El Vajo iz okolice Vicenze.

V nedeljo se bo festival zaključil s sakralnim programom vseh sedmih zborov v cerkvi Marije Tolažnice žalostnih v Logu pri Vipavi.

Na fotografiji Goriški oktet Vrtnica, v katerem je večina pevcev iz domačih logov.