Obisk škofjeloške občinske uprave

datum: 09.05.2019
kategorija: Novice

Danes se na obisku v Ajdovščini mudijo predstavniki Občinske uprave Občine Škofja Loka. Srečanje je namenjeno izmenjavi dobrih praks in izkušenj med zaposlenimi. Prav prenašanje pristopov, različnih pogledov in možnosti krepi sodelovanje in prinaša nov zagon za še učinkovitejše delovanje občine.

V sejni sobi Občine Ajdovščina jih je najprej nagovoril župan Tadej Beočanin in predstavil glavne smernice delovanja, projekte in strategije, na katerih temelji delovanje občine. Poudaril je predvsem težnjo po prizadevanju za skladen razvoj vseh starostnih skupin. Na sestanku, ki je potekal po posameznih oddelkih, so predstavniki obeh občinskih uprav izmenjevali načela svojega poslovanja in delovanja. Občine imajo namreč poleg zakonsko določenih nalog tudi možnosti, da lahko določene usmeritve organizirajo po svoje. Prav posebnosti in edinstveni ukrepi so bili predmet pogovorov. 

Po sestanku posameznih oddelkov obeh občinskih uprav je predviden ogled Ajdovščine, v katerem bodo predstavniki občine Škofja Loka spoznavali ajdovske znamenitosti.