Vipavska dolina. Okusna. Vse leto.

datum: 08.05.2019
kategorija: Novice

Največji poklon vinu in kulinariki – Okusi vipavske – bo vrhunec dosegel 12. in 13 maja. Festival v dveh festivalskih dneh, ki bo potekal na dvorcu Zemono, obiskovalcem ponuja najboljša vina in kulinariko, zanimive delavnice in predstavitve, tržnico vipavskih dobrot, vinske posebnosti iz tujine in izjemno doživetje v očarljivem okolju Vipavske doline.

Festival organizira Razvojna agencija ROD iz Ajdovščine v sodelovanju z vipavskimi vinarji. Letos se bo na dogodku predstavilo 45 vinarjev, ki bodo obiskovalcem v okušanje ponudili več kot 100 različnih vrst vin iz Vipavske doline. Pod okriljem festivala Okusi Vipavske vsako leto poteka tudi Kulinarični mesec, ki obiskovalcem ponuja veliko priložnosti za kulinarična razvajanja. Kar 20 restavracij v Vipavski dolini se v tem mesecu posebej potrudi za svoje goste in jim ponudi posebej izbrane okuse jedi ter prave vipavske jedilnike.

okusiPosebno doživetje obiskovalce čaka v ponedeljek ob dvanajstih  – v restavraciji dvorca Zemono namreč pripravljajo posebno kosilo, ki ga bosta oblikovala dva izjemna hrvaška šefa v sodelovanju z našim Tomažem Kavčičem. Na festivalski ponedeljek pa bodo ob 15. uri pripravili okroglo mizo na temo povezave turizma in regionalnega razvoja.

Okusi Vipavske so vsako leto priložnost tudi za tiste, ki se s kulinaričnim udejstovanjem ukvarjajo ljubiteljsko. Kulinarika pa ne pozna meja, zato bo festivalno dogajanje kot nalašč za razvajanje brbončic.