UTVV – tekači bodo obkrožali Vipavsko dolino

datum: 07.05.2019
kategorija: Novice

Vipavska dolina je kot ustvarjena za športe v naravi. Posebej priljubljena je med gorskimi tekači in gorskimi kolesarji, saj vse leto nudi odlične pogoje za trening in športne užitke. Ni naključje, da je prav v Vipavski dolini zaživel odmeven mednarodni dogodek Ultra trail Vipavska dolina, ki bo prav ta konec tedna privabil tekače z vseh koncev sveta.

Tekaško dogajanje bo svoj vrhunec doseglo konec tedna s štirimi različno dolgimi teki. Trideset, petdeset in stokilometrske razdalje so že stalnica dosedanjih petih izvedb. Letošnji dodatni izziv je tek na sto milj oz. 160 kilometrov, pri čemer so traso podaljšali tako, da dejansko zaobjame celotno Vipavsko dolino, od Nanosa do Svete gore na severni strani in od Cerja do Štjaka na južnih obronkih doline.    

utvvTekaški teden se je začel že v soboto, 4. maja, z majskim tekom – tekom mlajših udeležencev, članskim tekom in pa tekom 'Sky run' z 800 metrov višinske razlike, ki je letos doživel prvo izvedbo. Ta teden pa je znamenju številnih spremljajočih dogodkov z delavnicami in predavanji znanih športnikov. Zanimiv je tudi »Waknu izziv« – rekreativno tekmovanje v pohodih od Izvira Hublja do kapelice pri Otliškemu oknu. Ob vsakem vzponu se udeleženec vpiše v dnevnik – šteje se število vzponov med nedeljo, 5. 5.,  in soboto 11. 5., z zaključkom ob 13.uri. 

Pester nabor športnih dogodkov, prispeva h krepitvi zdravega načina življenja in premikanju meja zmogljivosti.  Ne gre le za velik preizkus moči tekmovalcev,  temveč prinaša tudi izjemno doživetje za njihove navijače.