Ribnik z novim igriščem

datum: 25.04.2019
kategorija: Novice

Uvodni turnir letošnjega državnega prvenstva v košarki 3x3 bo na obnovljenem igrišču na Ribniku in sicer v soboto, 18. maja.

Ajdovščina bo letos prvič gostila turnir državnega prvenstva v trojkah, čeprav gre že za 16. sezono te priljubljene športne panoge. V ta namen Občina Ajdovščina prenavlja košarkarsko igrišče pod Osnovno šolo Šturje. No, prenova najbrž ni ustrezna beseda, saj od starega ni ostalo skoraj nič. Potrebna je bila celo nova tamponska podlaga, asfaltna plast je drenažna ima pa tartansko prevleko.  Nova bosta seveda tudi koša.

Gradnjo igrišča financira Občina Ajdovščina, naložba je vredna 30 tisoč evrov, izvajalec je Kolektor CPG. To bo prva faza, v nadaljevanju je predvidena še razsvetljava in manjša tribuna.

Novo igrišče bo 18. maja gostilo prvega od petih kvalifikacijskih turnirjev državnega prvenstva v košarki 3x3. V lanski sezoni je nastopilo rekordnih 1.400 igralcev in igralk v več kot 350 ekipah v sedmih različnih kategorijah. Finale bo 16. avgusta na Kongresnem trgu v Ljubljani.