Strateški projekt GREVISLIN v polnem teku

datum: 23.04.2019
kategorija: Novice

Projekt GREVISLIN je sofinanciran s strani programa sodelovanja Interreg Italija – Slovenija in nagovarja temo - Natura 2000 in zelene infrastrukture. Poleg Občine Ajdovščina v projektu sodeluje skupno 14 partnerjev, 7 slovenskih in 7 italijanskih, ter pridruženi partnerji. Izvaja se na čezmejnem območju Slovenije in Italije, na porečjih Soče in Vipave ter na spodnjem toku reke Livenze.

Projekt se je pričel izvajati v novembru 2018 in je trenutno v polnem teku. Partnerji z obeh strani meje se intenzivno dogovarjamo in izvajamo začetne aktivnosti s končnim ciljem vzpostavitve strateškega čezmejnega načrtovanja za razvoj in varovanje zelene infrastrukture. Občina Ajdovščina bo z različnimi aktivnostmi prispevala k ohranjanju in izboljšanju svojih naravnih habitatov, kot so razvoj orodja za pametno upravljanje trajnostnega kmetijstva, ozaveščanje in izobraževanje o trajnostnem upravljanju naravnih virov ter izvedbo dveh infrastrukturnih posegov v zeleno infrastrukturo.

dolinaKer želimo v projekt aktivno vključiti vse prebivalce območja, vas vabimo, da nas obiščete na naši spletni strani (https://www.ita-slo.eu/sl/grevislin), se nam pridružite na socialnih omrežjih (https://www.facebook.com/GREVISLIN, http://www.twitter.com/grevislin). Vabljeni tudi k branju in naročilu na periodično e-glasilo o projektu (https://sites.google.com/view/e-newsletter/home).

Naslednje delavno srečanje projekta GREIVISLIN bo potekalo pri projektnemu partnerju Comune di Staranzano, v četrtek 9. maja 2019. Trajanje celotnega projekta je predvideno do novembra 2021.

Oddelek za gospodarstvo in razvojne zadeve Občine Ajdovščina

Foto Marijan Močivnik