Pred nami so praznični dnevi

datum: 17.04.2019
kategorija: Novice

Začenja se niz praznikov in številnih dogodkov, ki jih spremljajo. Za našo občino je še posebej pomembna slovesnost ob občinskem prazniku, ki bo v nedeljo, 5. maja 2019, ob 18. uri, v Dvorani prve slovenske vlade.

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je pripravila predloge za podelitev priznanj Občine Ajdovščina. Na aprilski seji jih je potrdil tudi Občinski svet. Letošnja posebnost je podelitev naziva častne občanke, ki ga kot prva ženska prejme Jožica Ličen - za plemenito predanost humanitarnemu in prostovoljnemu delu in doprinos k širjenju dobrodelnosti. Občina Ajdovščina ima trenutno le enega še živečega častnega občana, Evgena Bavčarja, ki je naziv prejel leta 2011. 

Letošnja dobitnica Petomajskega priznanja Občine Ajdovščina je Martina Batič, ki kot zborovska dirigentka žanje izjemne uspehe na domačih in tujih odrih.

Zlati znak občine prejmejo: Jožef Batič za 60-letno prizadevno delo v Radioklubu Ajdovščina in nesebično prenašanje znanja na mlade, Planinsko društvo Ajdovščina za uspešno vsestransko delovanje in prispevek k turistični prepoznavnosti občine, Sergej Randjelović za tolkalske dosežke in izvirne avtorske pristope v sodobni glasbi, Dnevni center ŠENT Ajdovščina za pomoč ljudem s težavami v duševnem zdravju ter Športno društvo Tekači Vipavske doline za spodbujanje zdravega življenjskega sloga in organizacijo tekaških prireditev.