Simona še nima naslova, zato pa Šeligovo nagrado

datum: 09.04.2019
kategorija: Novice

V Prešernovem gledališču Kranj se je s podelitvijo nagrad sklenil 49. Teden slovenske drame. Med nagrajenci je ponovno Ajdovka Simona Semenič – njena predstava še ni naslova je prejela Šeligovo nagrado, prav tako jo je za najboljšo razglasilo občinstvo.

Kot je v obrazložitvi zapisala žirija, je predstava še ni naslova neponovljivo gledališko doživetje, ki v svojem utripajočem telesu pogumno in intenzivno združi ne le presunljiv in kolektivno povezan igralski organizem, temveč zahteva tudi pripaden gledalski vložek (med drugim traja 10 ur)+. Združuje tako potencialnost odrešujočega hipa, raztezajočega se trenutka zavesti, kot tudi vztrajno neznosnost človeškega položaja ter učinkovito zarisuje minljivo lepoto človeškega mikro- in makrokozmosa. Predstavo je režiral Tomi Janežič, uprizorilo pa Slovensko mladinsko gledališče.

Simona je Šeligovo nagrado prejela že tretjič (2012, 2015, 2019) prav tako je nosilka treh Grumovih nagrad za najboljše dramsko besedilo (2009, 2010, 2015), lani je prejela nagrado Prešernovega sklada, leta 2016 pa priznanje Občine Ajdovščina.