Posvet z državljani o prihodnosti Evropske unije

datum: 29.03.2019
kategorija: Novice

V petek, 5. aprila, ob 14. uri, bo v MKC Hiši mladih potekal posvet z državljani o prihodnosti Evropske unije. Prireja ga Vlada RS v sodelovanju z Občino Ajdovščina, udeležili se ga bodo tudi nekateri evropski poslanci, pa tudi predstavniki vlade. Vabljeni!

Pogovor bo potekal na naslednje teme:

-              prisotnost Evropske unije v vsakdanjem življenju, pripadnost Evropski uniji in skupnim evropskim vrednotam (solidarnost, različnost, demokracija, pravna država, socialna blaginja), evropska identiteta, aktivno državljanstvo in volitve v Evropski parlament maja letos;

-              vloga mladih pri razvijanju evropske integracije in identitete;

-              financiranje in koriščenje sredstev EU v Sloveniji / občini, za učinkovit in trajnostni razvoj mesta in podeželja, regije, države in evropskega prostora.

V razpravi bodo sodelovali predstavniki lokalne, nacionalne in evropske ravni, kot sogovorniki državljanom, ki želijo povedati svoje mnenje in predloge. Urad vlade za komuniciranje in Ministrstvo za zunanje zadeve sta s tovrstnimi posveti po občinah pričela lansko leto, izkušnje so dobre – predlogi državljanov zanimivi, mnenja vredna prisluha.

Zato vas vabimo, da si vzamete čas in sodelujete v razpravi, v petek, 5. aprila, ob 14. uri, v prostorih MKC Hiša mladih.