Pri letališču že skozi krožišče

datum: 25.03.2019
kategorija: Novice

Lepo vreme je pospešilo dela na gradbišču pri letališču, kjer so obrisi novega krožišča že pošteno vidni. Gradnja poteka brez zapletov, predvsem pa brez večjih prometnih zamaškov.

Investicijo krožišča pri letališču skupaj vodita Direkcija RS za infrastrukturo in Občina Ajdovščina, ki financira izgradnjo pločnikov, kolesarskih poti in javne razsvetljave. Če bodo vremena delom še naprej tako naklonjena, bodo zaključena še pred rokom. 

Kompletna podzemna infrastruktura je že nameščena, urejena sta tudi že odvodnjavanje in javna razsvetljava. Zaključuje se polaganje cestnih robnikov ob robu cestišča ter granitnih kock v pasu, ki bo ločeval cestno površino od površin za pešce in kolesarje. Sledilo bo urejanje cestne površine, ki jo bo zaradi odvodnjavanja potrebno višinsko prilagoditi. Gre za nekoliko bolj komplicirana dela, zaradi katerih bo verjetno občasno promet urejen enosmerno ali preko obvoza skozi bližnjo obrtno cono. Vendar je prometna situacija že sedaj, ko je tu že urejen krožni promet, bistveno boljša, predvsem pa varnejša.