Le še do konca tedna odprta javni razpis za kmetijstvo in povabilo k ocenjevanju vina

datum: 25.03.2019
kategorija: Novice

Javni razpis za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva v občini Ajdovščina 2019 je odprt še do konca tega tedna. Prav tako je le še ta teden mogoče dostaviti vino za letošnje občinsko vinsko ocenjevanje.

 Na razpis za kmetijstvo se lahko prijavijo kmetje, ki imajo svojo kmetijo na območju občine Ajdovščina. Pridobijo lahko kredit ali nepovratna sredstva, ki štejejo kot državna pomoč. Predmet javnega razpisa so posodobitve kmetijskih gospodarstev za naložbe v rastlinsko ali živinorejsko proizvodnjo, ali urejanje pašnikov ter za nakup kmetijske mehanizacije za različne namene in za gradnjo kmetijskih ali predelovalnih obratov.

 

Povezava do objave razpisa

Za občinsko vinsko ocenjevanje 2019 pa je potrebno do konca tega tedna na sedež Občine Ajdovščina  dostaviti po 3 steklenice posameznega vinskega vzorca – vsak vinogradnik lahko na ocenjevanje prijavi največ 5 vzorce. Ocenjevanje je anonimno – ocene svojih vino bodo vinogradniki prejeli po pošti. Najboljših 10 vin po mnenju ocenjevalne komisije bo prejelo listine odličnosti ter bo do naslednjega ocenjevanja služilo za potrebe Občine Ajdovščine. Župan pa bo izmed prejemnikov listin odličnosti izbral županovo vino. Ocenjevanje bo potekalo v torek, 2. aprila.

Povezava do objave povabila