Pust, pust, krivih ust …

datum: 05.03.2019
kategorija: Novice

Prvi Lokavški pustni karneval je doživel velik odziv.

Pustovanja bo v Ajdovščini danes zaokrožila tradicionalna otroška pustna zabava v veliki dvorani Športnega centra Ajdovščina na Policah. Prireja jo Mladinski center Hiša mladih, ki bo v lastni režiji poskrbel tudi za animacijo maškar, šem, pustov …

Zima je že zbežala, »za gvišno« pa so njene zadnje ostanke iz Vipavske doline na pustni petek in soboto pometali kurenti, ki jih je že 17-to leto po vrsti gostilo Trgovsko podjetje Fama. Maškare so v soboto dopoldne dodobra napolnile parkirišče pred vipavskim marketom. Prvič pa so se letos maškare organizirano sprehodile po Lokavcu – udeležba na Lokavškem pustnem karnevalu za otroke v soboto popoldne je bila odlična, razpoloženje norčavo in veselo.

Še zadnja priložnost za razkazovanje mask v naših krajih bo danes popoldan, v veliki telovadnici Športnega centra Ajdovščina na Policah. Tradicionalno otroško pustovanje prireja Mladinski center Hiša mladih, ki bo poskrbel za zabavo in animacijo. Pustovanje prične ob 16.30, najboljše, najlepše in najbolj izvirne maske bodo nagrajene.