Vipavska dolina na poslovnem dogodku v Rimu

datum: 20.02.2019
kategorija: Novice

Poslovnega dogodka Italy&Slovenia – Partnership in Investment&Innovation, ki sta ga v večnem mestu na valentinovo organizirala Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Ministrstvo za zunanje zadeve RS, se je udeležilo več kot 140 gospodarstvenikov, priložnost za turistično promocijo pa je izkoristila destinacije Vipavska dolina.

Poslovni dogodek je bil sicer namenjen predstavitvi Slovenije kot države z inovacijskim potencialom. Srečali so se slovenski in italijanski podjetniki, investitorji in inovatorji, slovenski predstavniki pa so našim zahodnim sosedom predstavili slovenske naložbene priložnosti. O izkušnjah z italijanskimi investitorji v občini Ajdovščina je na večernem dogodku v samem središču Rima govoril župan Tadej Beočanin, ki je predstavil najnovejši nabor možnosti vlaganja tujih investitorjev v turizmu.

Izčrpno in slikovito je Vipavsko dolino predstavila Janja Lazar, ki je na Občini Ajdovščina zadolžena za razvoj turizma. Del kulinarične ponudbe doline so nato obiskovalci dogodka lahko spoznali v živo.