Prva borza lokalnih živil Vipavske doline

datum: 14.02.2019
kategorija: Novice

Občina Ajdovščina, Razvojna agencija ROD in Območna obrtna zbornica Ajdovščina želijo storiti korak naprej pri lokalni samooskrbi in krepitvi zelene verige v Vipavski dolini. Zato prirejajo prvo borzo lokalnih živil Vipavske doline, na kateri bodo kmetje (pridelovalci) predstavili lokalnim gostincem načrtovano letošnjo pridelavo.

Prva borza lokalnih živil Vipavske doline bo v torek, 19. februarja 2019 ob 9. uri, v veliki sejni sobe Območne obrtne zbornice Ajdovščina. Namen dogodka je torej sklepanje naročil za dostavo lokalno pridelanih živil in še posebej sklepanje konkretnih dogovorov za načrtovano pridelavo in predelavo v letu 2019. Vsak ponudnik oz. pridelovalec bo imel svojo mizo, za katero se bo predstavil, k njemu pa bodo pristopali potencialni kupci – gostinci. Namen teh sestankov je vzpostaviti čim več stikov in izmenjati informacije o ponudbi in povpraševanju.

Dogodek sodi v sklop kulinaričnega meseca Okusi Vipavske, ki bo letos potekal od 22. aprila do 19. maja v številnih restavracijah Vipavske doline.

Sodelovanje na borzi lokalnih živil je brezplačno, na dogodku lahko sodelujejo ponudniki in kupci iz Vipavske doline. Izpolnjene prijavnice (ločeno za kmete in gostince) sprejemajo do petka, 15. februarja 2019 na tanja.krapez@ra-rod.si. Za dodatne informacije je na voljo Tanja Krapež (05 365 36 03).

Prijavnica za kmete 

Prijavnica za gostince